Knižní útočiště elfího poutníka

Svět plný fantazie, příběhů a knih…

RC Review: Kostík Billy – Výprava do záhrobí – Christopher Lincoln 15 ledna, 2012

Filed under: Přečteno... — Ettelëa Dragons @ 4:01 pm
Tags: , ,

Kostík Billy

Výprava do záhrobí

Christopher Lincoln

 

 

Kostík Billy se vrací se svými dalšími dobrodružstvími v druhé knize s názvem Výprava do Záhrobí. Čekají na něj další nástrahy a úkoly, tentokrát při pátrání po své lidské kamarádce Millicent, která byla unesena. Máte dost odvahy mu pomoci?

 

 

Christopher Lincoln si pro mladé, zvídavé čtenáře připravil další porci napětí a dobrodružství. V knize Výprava do Záhrobí se opět setkáváme s Kostíkem Billym, sympatickým kostlivčím klukem, který dětem jistě přiroste k srdci.

 

Kniha sice navazuje na předchozí díl, ale jen volně, takže si ji mohou klidně přečíst i ti, kteří předchozí díl nečetli. Přesto je jistě lepší jej znát, čtenář se díky tomu rychleji a lépe zorientuje v příběhu.

Druhý díl je ještě napínavější než ten předchozí a také svižnější. Zatímco v prvním díle jsme se s Billyho světem teprve seznamovali, zde se už autor zbytečným vysvětlováním příliš nezdržoval a tak nám příběh příjemně a bez zádrhelů plyne. Kniha je velmi čtivá, takže dříve než si to vůbec stačíte uvědomit, ji odložíte přečtenou. Také bych ocenila kratší kapitoly. Zatímco v prvním díle byly až příliš dlouhé, alespoň pro děti, v tomto byla jejich délka příjemná. Díky kratším kapitolám se kniha snadněji a rychleji čte.

 

Dalším positivem jsou jména postav, která přesně vystihují jejich charakter, což také orientaci v příběhu usnadňuje. Najdete tady třeba strýčka Smrťáka, paní Kostíkovou a další. Kniha je opět doplněna pěknými černobílými obrázky.

 

Kostík Billy je povedená, zábavná a originální série, kterou si mladí čtenáři okolo 10 let jistě oblíbí. A pokud jste četli první díl, rozhodně neváhejte, zda si přečíst i tento, příznivce zvědavého Kostíka totiž rozhodně nezklame.

 

Anotace: Jmenuji se Billy Kostík. Jsem kostlivčí kluk a bydlím v tajné komoře panského sídla Hogo Fogo. Moje kamarádka Milicent a strýc Smrťák byli uneseni do Zapomnění, děsivého kraje v Záhrobí. Pomůžeš mi je zachránit? Na nebezpečné výpravě nás doprovodí Jednooký Petr a jeho kamarádi z dob, kdy se plavil po mořích coby divoký pirát. Navíc jsem zjistil, že stejně jako můj strýc Smrťák dokážu zastavit čas…

 

Související články:

Přečtěte si  recenzi na první díl!

Kostík Billy – Příběh z tajné komory

 

Název: Kostík Billy – Výprava do Záhrobí

Díl v sérii: 2.

Autor: Christopher Lincoln

Překlad: Eva Brožová

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2011

 

Knihu si můžete objednat na stránkách nakladatelství Fragment.

Za poskytnutí recenzního výtisky bych ráda poděkovala nakladatelství FRAGMENT.

 

 

2 Responses to “RC Review: Kostík Billy – Výprava do záhrobí – Christopher Lincoln”

  1. Jeanne Says:

    Teda! Máš to tady tak krásný, až z toho přechází dech xD
    Hunger Games je skvělá série, takže rozhodně chápu tvoji volbu za rok 2011 🙂
    Jinak Kostík Billy zní roztomile, ale spíš ho navrhnu mojí sestřičce…
    Přeju hodně štěstí u mě v soutěži!

    • Děkuji, jsem ráda, že se ti tady líbí, stále na tom pracuji a takové slova vždycky člověka „nakopnou“ vpřed 🙂 Tvůj blog je taky hezký.
      Kostík Billy je moc pěkná knížka, zvlášť teda pro ty mladší, takže navrhnout to mladší setře je dobrý nápad 😉


Přidejte svůj komentář...